Mitt Helsingfors – ny guidebok

posted in: Okategoriserade | 0

 

Nu är Mitt Helsingfors ute. Den andra guidebok som jag skrivit och som liksom den första ges ut på Karavan förlag.

Ska du till Helsingfors framöver, köp den. Den är användbar.

Man kan till exempel läsa var man hittar stadens bästa stekta strömming, på vilket kafé man får pengar tillbaka för varje påtår man tar, vart man som äldre kvinna garanterat uppvaktas av yngre män, vilken skärgårdskrog som serverar stadens bästa kräftstjärt-salami-koriander-chili-pizza, vägen till vissa lönnkrogar och vilken hamnbar som bäst masserar ens inälvor med hjälp av kvällens death metal-band.

Här finns också en mini-guide till stadens bästa offentliga bastur och en liten överblick av stadens konstscen av redaktör Alexandra Marila från Helsinki Art Guide.

Du får till och med veta ungefär hur många svenskar som ligger begravda under Senatstorget.

Följ gärna Instagram-kontot @mitthelsingfors. Där kommer vartefter några av de uppslag, intervjuer och bilder som av olika anledningar varken fått plats i boken eller efterföljande tidningsartiklarna att läggas upp. Ett annat Helsingfors som också är mitt.

Leave a Reply