Bästa Blå Tåget

posted in: Okategoriserade | 0

Igår åkte jag för första gången med Blå Tåget, som trafikerar sträckan Stockholm – Göteborg (och ibland även fortsätter till Uppsala). Det var den bästa tågresa jag gjort i Sverige på över tjugo år. Blå Tåget kör med vagnar från 60-talet som känns overkligt rymliga och snygga jämfört med dagens moderna tåg. I barvagnen sitter en duktig barpianist och spelar. Baren har fullständiga rättigheter och säljer billiga goda mackor till kaffet. Restaurangvagnen intill har vita dukar, blommor på bordet och en meny som det egna köket lagar. Besynnerligt nog håller Blå Tåget oftast lägre priser än sina konkurrenter.

Kort sagt: SJ och MTR, ni är så totalt utklassade.

När vi närmar oss Södertälje börjar konduktörerna sjunga Bellman-epistlar och när Blå Tåget sveper fram under Stockholms stadshus spiror är de inne på upploppet i Epistel nr 9:

Käraste Bröder här är behag,
Här är Musik och Flickor hvar dag,
Här är Bacchus buden,
Här är Kärleksguden,
Här är allting, här är jag.

 

Leave a Reply