Att ligga i koma och snurra fram världens musik

posted in: Okategoriserade | 0

Det är mellandagar. All tillgänglig energi går åt till att smälta julmaten och att resa i sinnet.

Tanken på en världsradio har alltid tilltalat mig. Någon fysisk apparat har jag aldrig skaffat mig men det finns sedan gammalt många varianter på nätet.

Ingen jag hittat har dock samma grafiska gränssnitt som Radio Garden. Här snurrar man på en jordglob och klickar på de radiostationer man får syn på.

www.radio.garden

Så mitt på dagen kan jag nu ligga i paltkoma och lyssna på sena kvällssändningar från Mumbai (som Radio City Ghazal och B2 Retro) och snurra klotet vidare med ett sovande pekfinger till tidig morgon i Karibien och New Orleans och blank eftermiddag hos Highlife Radio i Ghana och Mali Jet i Bamako och känna hur jag långsamt blir buren tillbaka till livet.

Leave a Reply