Var köper ni era smärttrösklar?

posted in: Okategoriserade | 0

allas

 

Jag befinner mig i Helsingfors på självaste Självständighetsdagen. Studenterna har tågat till Senatstorget med sina facklor. Inne i Presidentpalatset pågår den stora balen, som är Finlands motsvarighet till Nobelfesten. Den direktsänds i finsk TV och den allmänna förhoppningen om att någon av de speciellt inbjudna gästerna, gräddan av finskt kulturliv, ska snubbla omkull i entrén infrias inte i år heller.

Mitt emot balsalen i Presidentpalatset ligger det nya utomhusbadet Allas som invigdes i september i år. En frisk för att inte säga mordiskt kall vind ligger på från Finska viken. Det är så kallt att jag bara kan hålla kameran uppe i 15-20 sekunder åt gången. Sedan gör det för ont. Därför missar jag en och annan bild på de personer som sävligt och utan brådska går omkring mellan bassängerna därute, iklädda badbyxor, bikini eller bara en handduk.

Ibland kliver någon ner i den rykande bassängen, när den till slut blivit tillräckligt lockande. Kära broderfolk, var köper ni era smärttrösklar? Jag vill ha en sådan tröskel, av finskt fabrikat.

Leave a Reply