Favoritställe: Restaurant Volt, Berlin

posted in: Favoritställen | 1

Volt

 

Volt hittar man i ett före detta elverk intill Landwehr-kanalen, ett av Berlins trevligaste promenadstråk. Här vidareutvecklar kände kocken Matthias Gleiss tyska mattraditioner med ett gudabenådat raffinemang. Volt serverar detaljrika och omsorgsfulla rätter som var och en påminner om små egna världar. När jag får in en tallrik på Volt är min första längtan inte att äta vad som finns på den, utan att bli förvandlad till en myras storlek så att jag kan leva ett liv i maträttens landskap. Att satsa på en hel meny rekommenderas här. Bland höjdpunkterna finns kanin och plommon-ravioli, bräserat lamm på två vis och ett urval tyska ostar serverad med chutney som fin avslutning.

Paul-Lincke-Ufer 21

www.restaurant-volt.de

 

Volt 2

One Response

  1. I am actually delighted to read this blog posts which consists of lots
    of helpful information, thanks for providing these kinds of information.

Leave a Reply